Laat je betoveren door Marokko

Nederlanders in Marokko
Marokko wordt als vakantieland steeds populairder bij Nederlanders. Niet zo gek, want op slechts vier uur vliegen ligt een totaal nieuwe wereld om te ontdekken. Nederlanders die hier op vakantie gaan zijn snel geneigd om te kiezen voor een georganiseerde reis en een verblijf in een all inclusive hotel. Een veilige keuze voor een vrij exotische bestemming als Marokko, maar het laat weinig ruimte over om dit land op eigen wijze te verkennen. Een mooi alternatief is een verblijf bij Nederlanders in Marokko. Zij weten precies waar zich de mooiste plekjes in de omgeving bevinden en zorgen bovendien voor een vertrouwde ontvangst in eigen taal. Ook zijn deze accommodaties een stuk authentieker dan de meeste hotels of vakantieresorts. Zo kun je logeren in een traditionele Riad in Marrakech of een prachtig hotel dat als een oase tussen de bergen van de Anti-Atlas ligt. Een verblijf in Oosterse sferen, maar met een Nederlandstalige gastheer of gastvrouw!

Op vakantie in magisch Marrakech
In de eeuwenoude stad Marrakech is de rijke Marokkaanse cultuur nog springlevend. In Marrakech komen Oosterse sprookjes tot leven, met tal van prachtige oude gebouwen en karakteristieke huizen, weelderige tuinen en uiteraard de beroemde kleurrijke bazaars. Het grootste deel van de medina, de oude stad van Marrakech, wordt bezet door een wirwar aan souks die samen de grootste overdekte markt van Afrika vormen. Hier dwaal je door nauwe steegjes en straatjes vol geuren, kleuren en geluiden van Noord-Afrika, tussen de ambachtslieden, gesluierde vrouwen en door dieren getrokken karren met kraampjes vol kunstnijverheid, kruiden, stoffen, servies en zilver. Na een bezoek aan de souk kom je tot rust in een karakteristieke Riad die is voorzien van Westerse luxe en een geweldig uitzicht biedt op de besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte. Smaakt dit uitzicht naar meer, dan kun je de drukte van de stad verlaten en onder leiding van een gids de beroemde valleien bezoeken, zoals de Ourika vallei, en kennismaken met de traditionele Berberse cultuur. Een vakantie in Marrakech is ook heel goed te combineren met een excursie naar de Sahara woestijn of de Ouzoud watervallen. Mocht je deze schitterende natuur verder willen verkennen, verblijf dan op slechts 1 kilometer van deze grootste waterval van Marokko in een luxe vakantiepark met kampeermogelijkheden, kamerverhuur en een restaurant.

Ontspannen strandvakantie in Marokko
In Marokko is het altijd heerlijk warm. Zelfs in de winter zakt het kwik vrijwel nergens onder de twintig graden. Een perfecte winterbestemming dus en in de zomer kun je aan de Marokkaanse kusten genieten van subtropische temperaturen met de blauwe koelte van de Middellandse Zee of Atlantische Oceaan binnen handbereik. Agadir is met 10 km lang fijn zandstrand en meer dan 300 zonnige dagen per jaar de belangrijkste badplaats van Marokko en heeft één van de mooiste baaien ter wereld. Verblijf hier letterlijk op het strand in een comfortabel appartement en een ontspannen strandvakantie is gegarandeerd! Casablanca staat bekend als de Marokkaanse Rivièra aan de Atlantische Oceaan en beschikt over brede boulevards en hippe strandtenten. De 210 meter hoge minaret van Hassan II moskee is de hoogste van de wereld en prijkt uit over deze wereldstad waar Oosterse traditie en de moderne Westerse wereld elkaar ontmoeten. Op 15 minuten loopafstand van de moskee en op steenworp afstand van de zee verblijf je hier in een luxe appartement op Europees niveau. Zoek je een strandvakantie in een relaxte setting, met idyllische vissershavens en een authentiek Marokkaanse cultuur? Dan is Essaouira de perfecte bestemming. De 300 jaar oude medina van Essaouira staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en kenmerkt zich door witte gebouwtjes met prachtig bewerkte houten deuren in rustige kronkelstraatjes. Vanuit een Nederlands appartement kun je hier kennismaken met de echte Marokkaanse cultuur en uitgebreid genieten van zon, zee en strand!